Pages

5/17/10

Mythbuster - Photo Puting Berulat Di Internet

Hello there, mungkin benda ni dah lama atau aku terlambat, tapi aku peduli apa? Hihi, aku buat pun sebab ada orang yang main tag foto ni dengan aku kat Facebook pagi tadi..


Korang pernah tengok gambar ni? Tak pernah? Ye gambar kat atas menunjukkan puting seorang wanita yang dijangkiti parasit, kononnya.. Gambar ni luas tersebar di internet ala-ala email berantai yang suruh korang forwardkan email tu kat 20 orang lepas korang baca, kalau tak korang bakal ditimpa nasib malang atau paling teruk mati dalam keadaan yang ngeri. Jom kite tengok ape dia tulis, aku ambik yang dah di-translate dalam Bahasa Melayu punye la senang nak kasi korang faham.

Tolong disebarkan ke semua kenalan & e-mail yang Anda punya, khususnya wanita. CUCI BRA dan PAKAIAN2 BARU Anda, sebelum dipakai. Banyak orang yang melakukannya, ini sebagai peringatan bagi yang tidak melakukan-nya.

Baca dan persiapkan diri Anda untuk melihat gambar ini. Kami tidak tahu parasit apa yang ada didalam pakaian ketika kita membelinya. Ya Tuhan. Menjijikkan. Kirimkan ke semua wanita!!! Jadikan kebiasaan mulai dari sekarang untuk mencuci pakaian baru Anda sebelum memakainya, ini SANGAT PENTING!!!

Setelah Susan McKinley (Antropologis) pulang setelah ekspedisi di Amerika Selatan, ia menyadari ada ruam aneh di payudara sebelah kirinya, tidak ada yang tahu itu apa, dan ia pikir ruam itu akan hilang seiring waktu. Setelah ia kembali, ia menemui doktor karena sudah dimulainya rasa sakit. Doktor tidak tahu penyakit apa yang di derita nya, doktor memberikannya antibiotik dan krim khusus. Setelah berselang rasa sakitnya tidak hilang dan payudaranya semakin panas dan mulai berdarah.

Ia memutuskan untuk membalut pendarahan itu, bagaimanapun rasa sakitnya semakin bertambah, Susan akhirnya mulai mencari dokter2 terbaik. Dr. Lynch tidak mampu mengenalpasti jangkitan apa yang terjadi dan meminta Susan untuk mencari temannya yang ahli dalam bidang Dermatologi.

Susan menunggu selama 2 minggu dan akhirnya dapat bertemu Dermatologist tersebut. Susan terkejut, setelah ia membuka balutan di payudaranya, kelihatan larva membiak dan bersarang dalam pori2 dan dalam luka payudaranya Larva ini memakan lemak, lapisan kulit dan puting susu payudaranya

LOL!! HAHAHA!! Lawak gile bile ade orang tag perempuan ramai-ramai kat gambar ni, macam-macam reaksi ada, nak muntah la, menangis la, fobia nak beli bra kedai lingerie la.

Aku mula tengok pun terkejut gile babas, tapi kalo korang tengok betul-betul memang ada beberapa persoalan kat situ:

1) Kenapa bersih sangat tetek payudara dia kalo kene jangkit? Selalunya kan bernanah?

2) Mane pergi puting pompuan tu xkanla sampai hilang terus?

Aku yakin gile gambar ni sebenarnya dah di'Photoshop'kan, pastu aku google.. ye, memang terbukti ianya adalah hasil 'Photoshop'. Sebenarnya gambar yang korang tengok ni dihasilkan dari kombinasi biji bunga Teratai (lotus), dan payudara itu sendiri..

 Teratai (Lotus), sori gambar payudara takde ye.. (>.<)

Serius aku pun boleh buat render gambar camni, cume tak terfikir plak nak buat.. Sebenarnya jangkitan parasit kat payudara ni memang wujud, tapi keadaannya lagi teruk dari gambar yang korang tengok kat atas ni namun ianya bukan disebabkan pakai coli baru beli tak basuh, korang boleh tengok, aku bagi link dia, tapi sila tabahkan diri dan kuatkan iman semasa melihatnye ye, boleh tengok kat sini:

(WARNING: Viewers may find the pictures displayed in this link disturbing.)

http://snopes.com/photos/medical/breastrash_more.asp

Dah tengok ke? Baguss.. Nasihat aku di sini, next time kalo ade orang sebarkan sesuatu, tengok dulu kalau ada kemungkinan benda yang diorang sebarkan tu betul ke tak ok? (>.<)

source: http://urbanlegends.about.com/library/bl_breast_larvae.htm

10 comments:

J. Love said...

tadi nampak gambar first tu terus rase excited gile, eh tak la excited gile sangat. heh!

at first ingatkan u saje buat macam tu supaya tits dia kira dah di censored, sebab nampak unrealistic.

tapi geli la plak kene macam tu.

moral of the story: slalu tukar bra. u pun same! :D

hellioz said...

yes....
mythbuster sudah sampai
nyce one lad~

lufkin said...

j.love:

dada x cukup besa nak pakai bra.. hihi

hellioz:

got more to cum yo..

jane said...

aku tk boleh tgk gmbr mcm tu..especiallya de lubang2
fobia

tros scroll ke bwh

lufkin said...

jane:

hehe.. seram kan? mcm btl kan? tapi photoshop je tu.. dah tgk yg btl2 pnya kat link tu? hihi...

shakinah said...

walaupun photoshop, but still aku gelinakmampos tengok benda ni.

haram betul.

lufkin said...

@shakinah

haha.. wanna see more geli2? see the video, diorang cabut ulat tu dari... ngeee~

http://urbanlegends.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http%3A%2F%2Fwww.biomedcentral.com%2F1471-2482%2F4%2F5%2Fsuppl%2FS1

me, nelly said...

da bukak website yg real punye tu.
sumpah ngeriiii!! adeihhh mati woo! x__x

lufkin said...

@Nelly

Jgn risau, ko xkan dapat ulat kat tetek dgn hanya memakai bra x basuh..

Ananda said...

Hoek! Muntah!